Sweet Heart

Thursday, January 24, 2019

Ulangtahun Kelahiran Papa







Assalamualaikum..tanggal 20 Jan 2019 tiba lagi hari ulang tahun kelahiran papa,mama plan nak buat kejutan untuk papa kali ni, anak3 pun xtau plan mama, mama oder surprise ballon senyap2, just bagitahu papa malam ni kita gi makan2 kat luar ya beli satu biji kek,mulanya dia tolak nak beli kek bagai..tapi mama paksa jugak,ok dia akur..lepas magrib kami bersiap keluar makan di ana 'd' cafe burger..dah siap oder tengah tunggu makanan sampai, surprise nya pun sampai..alhamdulillah semua plan mama berjalan dengan jayanya,tahun ni ulang tahun kelahiran papa yang ke 38tahun,alhamdulillah syukur kepada allah kerana masih di panjangkan umur,diberikan kesihatan yang baik, terima kasih kerana menjadi suami yang soleh sangat baik kepada mama, seorang bapa yang bertanggungjawab kepada anak3,mama berbangga mempunyai seorang suami seperti papa, Tahniah juga untuk Anugerah Pencapaian Cermerlang yang papa bakal terima tak lama lagi..alhamdulillah rezeki dari allah tak pernah salah alamat..mama sangat bersyukur apa yang allah telah aturkan untuk kita..allah maha mendengar segala doa2 kita..terima kasih ya allah atas kurniaan mu ini.sesungguhnya engkau maha pemurah lagi maha mengasihani..adanya suami,anak3,ibu disisi mama buat mama terlalu bahagia..kamu semua melengkapi hidup mama..sayang kamu dunia akhirat..


Wednesday, January 23, 2019

Hari Suka Sekolah


Assalamualaikum....24Jan2019 harini di sekolah kak long ada hari sukan sekolah, kalau tahun2 sebelumnya anak2 mama tak join acara pun...takut kalah katanya..ala kalau dia masuk pun dia tak kan menang jugak dia jawab...alahai kak long...sedih mama dengar..tapi tahun ni tahun akhir dah kak long di sekolah tu..kak long perlu aktive sikit..cuba je cuba je cuba..kalau sebelum ni cikgu tak nampak kak long..tapi kali ni mama nak kak long tunjuk diri kak long pada cikgu..mintak je nak masuk apa2 acara pun..cuba je,tak cuba tak tau kemampuan diri...ok katanya..hari pemilihan dia kata cikgu pilih dia masuk acara lompat jauh..ok mama kata xpe kalah menang belakang kira yang penting cuba dulu, ok esoknya hari raptai,balik rumah dia cakap cikgu pilih dia acara lompat tinggi jugak..jadi 2 acara la dia join..mama pesan ok xpe apa2 pun kak long cuba buat yang terbaik..harini hari suka bermula..alhamdulillah dia bawak balik pingat tempat ketiga dalam acara lompat tinggi..alhamdulillah..akhirnya! Happy x terkira dah mama rasa,Tengok betul kan mama cakap..awak boleh kak long..yang penting awak cuba...mama pulak rasa nak nangis😢😢allah mama mendengar..syukur ya allah..engkau mendengar doa seorang ibu..syukur alhamdulillah..