Sweet Heart

Sunday, July 31, 2011

SELAMAT BERPUASA



SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA DARIPADA KAMI SEKELUARGA..

Thursday, July 28, 2011

Jadual Yang Padat

Salam..di hari jumaat,bersiaran lagi dari kampung,wah cepat je rasa seminggu lusa papa dah nak balik perlis waaaa! sedihnya..so hari ni dan esok kena manfaatkan masa yang berharga dengan agenda2 yang padat tersusun,shopping belum habis lagi kelmarin dulu shopping barang baby..alah tambah mana yang patut sikit2 je,kelmarin shopping baju raya erisya,dan kejap lagi lepas solat jumaat ingat nak sambung lagi cari kasut raya erisya pulak dan baju mama..tahun ni beli yang ready made je lah ala2 jubah ke kaften ke..berangan je mama nak raya tah sempat raya ke tidak tah2 baby nak kuar awal huhu harap2 sempat beraya nak gak makan kuih muih raya..huh selesai urusan tu baru mama lega leh duk diam la pas ni..menghitung hari papa balik,menghitung hari raya,menghitung hari baby kuar..harap2 semuanya berjalan lancar.

santapan kelmarin teringin nak makan nasi dagang kelantan yang tok mek buat lama betul tak makan..

Friday, July 22, 2011

Nak Balik Dah..

salam sabtu...buat apa tu? kami di rumah je..sepatutnya hari ni kami dah berangkat pulang ke kampung tapi tak jadi sebab papa ada permintaan untuk buat kelas 1 malaysia plak minggu ni,mulanya ingat nk cancel je pikir2 balik alah rugi la pulak..ok la terima je la bak kata orang rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari, insyallah pagi isnin baru bertolak balik..jadi hari ni dan esok kami dirumah saja lah mungkin petang baru keluar jalan2 cari makan kat pasar malam je kot sebab mama dah tutup dapo peti ais pun dah kosong..erisya pulak dah tak sabar2 dah nak balik kampung dari minggu lepas lagi duk kira hari,bangun pagi tadi celik mata je tanya 'mama kita ada 1 hari lagi nak balik kampung kan'ermm ya lah seronok sangat la nak main tu..jangan main sampai tak dengar cakap mama sudah la risau jugak mama nak control dia sorang2 nanti nasib baik 3 minggu je seminggu sebelum raya nanti papa balik kampung lagi..ermm dah seronok2 sedih jugak rasa sebab puasa tahun ni tak leh nak berbuka dan sahur dengan papa sian papa sahur berbuka sorang2 tak pe la 3minggu je seminggu lagi leh berbuka sahur sama2..ok la kita bersiaran lagi dari kampung insyallah kalau rajin harap2 rajin la

Thursday, July 14, 2011

Last dah

salam petang khamis..lama tak pot pet pot pet kemalasannn..nak citer pasal apa yer,pasal check up selasa lepas dah last check up sini next check up kat kampung la pulak,seminggu lebih lagi nak balik kampung stay sana sampai lepas pantang..balik kampung awal sikit la sebelum puasa balik lewat2 takut penat la perjalanan yang agak jauh tu..ermm hari ni lak ganti puasa jugak last dah..akhirnya,ada berapa jam lagi nak berbuka...tik tok tik tok..berbuka dengan nasi kerabu beli je lah tak larat nk masak..cuma masak untuk pencuci mulut je lah hari ni,rasa nak makan kek gula hangus..lama tak makan lagipun nak habiskan butter dalam peti sejuk tu sebelum balik kampung..baru keluar dari oven panas2 lagi...posing dulu la..