Sweet Heart

Tuesday, June 28, 2011

Laporan

Baru je balik dari klinik check up lagi,alhamdulillah semuanya ok,tekanan darah,urine dan keputusan MGTT pun semuanya ok..berat badan untuk 2 minggu setengah kg je naik,huhu control habis kali ni,makan pun cover baik punya la..tapi penat jugak makan nak kena control ni pantang nanti dah sah2 kena control masa mengandung ni la nak makan puas2 tapi x dapek gak le demi kesihatan kan kena jugak la control makan tu..oh ya tahu tak apa yang mama makan sampai naik 3kg 2 bulan lepas tu..kepada kawan2 kalau masa pregnant jangan la kemaruk cam mama ni ya makan sikit2 xpe..hehe bulan pertama gian sangat makan ni dia perghhh..lepas 1 tapau 1 tapau angkut kat kedai tau..

kemudian ni lagi,alah kan bulan mei kan besday mama jadi dah terbeli kek sebijik sape lagi nak abis kan,papa sah2 dah x makan kek camtu,erisya makan aising je..sudahnya masuk perut mama gak la..

lagi dan macam2 lagi

Dan baru2 ni ada kawan papa balik dari honeymoon kat langkawi dia kasi ni,dah 2 minggu benda ni ada kt umah ni tapi nampak cam x luak je tu,aiii tak ada orang nak makan ke ni??..agak2 sapa yang nak habiskan tu...oh tidak godaan betul la..

Tuesday, June 21, 2011

oh GCB !!



Sekarang ni MCD tengah keluarkan balik GCB ni,wah tengok dalam iklan tv meleleh air liur mama tau,sebenarnya dari awal pregnant baru ni lagi mama mengidam dan tertunggu2 bila la MCD ni nak keluarkan balik GCB ni last2 minggu lepas tengok ada dalam iklan Tv,ini lah masanya yang ditunggu2...tapiiiiiiii....huhu ada tapinya 3hari lepas masa mama check up klinik berat badan mama naik banyak la,dah 2 bulan berturut2 timbang naik 3kg sebulan,ni gara2 dua bulan lepas mama makan x cover la ni mentang2 la alahan dah makin kurang selera pun baik punya..makan pulak benda yang mudah buat berat badan naik..gara2 berat badan naik banyak ni jugak mama kena ulang alik pergi klinik selang sehari selama seminggu untuk check tekanan darah dengan paras gula dalam air kencing,tiap kali check result tu ok je..aduhai itu pun jadi isu ke penat tau..kebetulan pulak hari ni papa ada KPSL kat alor star rasa nak je roger2 suruh belikan GCB ni,tapi pikir2 biar la dulu kot lagi pun hari ni last kena pergi ambik tekanan darah kat klinik,selesai yang tu dulu nanti dah ok semuanya mama nak ngappp GCB tu..ermmmm.