Sweet Heart

Monday, March 7, 2011

Boleh la daripada tak ada

salam..ku gagahkan jua jari jemariku menaip blog ini huhu..mama terasa sangat nak makan buah asam jawa muda dengan mangga muda,kalau dapat gigit2 wah sedapnya! kecur air liur rasanya..duk selalu lalu lalang kat sekitar negeri perlis ni banyaknya pokok2 asam jawa dengan pokok mangga,tapi orang punya la tak kan nak gi mintak pulak,nak beli tak ada pulak dijual kat kedai2 agaknya dorang tanam tuk makan sendiri2 je kot..papa kata try la cari kat padang besar mana la tahu kot2 ada jual,jadi semalam try la cari tapi sayangnya tak ada jugak yang adanya semua yang masak,ermm boleh la daripada tak ada yang masak pun masak la asalkan dapat gak mama makan..huhu sian kan bini ngan mama sapa lah ni..hehe duk terfikir nape la ILP ni tak tanam je pokok2 asam dengan mangga kat dalam ILP kan ada gak pekdahnya leh gak makan daripada tanam pokok2 hiasan yang tak hasilakan faedah pun..terfikir gak nak tanam sendiri wah biar betik..kalo mama tanam agaknya tak sempat la nak rasa dah pindah..tapi kan semalam masa kopek buah mangga tu mama ada simpan biji papa tanya nak buat apa mama kata nk tanam la mana la tahu kan..alih2 kena gelak aje kat papa huhu...sian sian..

yang ni pulak bukan mama yang ngidam tapi anak dara mama yang ngidam..dulu masa pregnant ke dia mama mengidam strawbery dapat gak makan dengan puasnya,sekarang ni dia dah besar dia sendiri suka makan.

singgah kejap timah tasoh resort,ermm dengar2 nya kat sini la tempat nak buat family day tahun lepas tapi tak jadi sebab dilanda banjir..tahun ni belum ada kabar berita lagi entah ada entah tidak..


suka sangat buat senget kepala masa nak ambik gambar..posing maut lah konon..