Sweet Heart

Thursday, October 21, 2010

Duhai Anak Daraku...

Nak story mory pasal anak dara ni sikit..sekarang ni mama rasa lega sangat,rasa macam burung terbang diawan biru..tapi..hehe ada pulak tapinya..ni ha si anak dara ni sejak akhir2 ni banyak perkara yang dia suka sangat buat sendiri,memula dia dah x nak pakai diapers asyik duk ulang alik masuk keluar toilet,teruja sangat la tu bila dah pandai buang sendiri kat toilet kan (dalam hati mama bagus la x payah la beli diapers dah selamat duit)tapi kadang2 ada gak dia terlupa yang dia x pakai diapers kadang2 terkucil jugak..kena la mama mencucinya,x per la adat la kan budak baru nk belajar tapi kadang2 geram jugak kalau terkucilnya agak berkali2 dah termarah la pulak (ish apa la mama ni kan kenapa la x leh tahan marah tu sikit) sekarang dia dah merajuk pulak mintak nak pakai diapers plak..katanya takut terkeluar nanti kena marah lagi huhu..tapi pakai je la tuk nak cover kot2 dia terkucil lagi,tapi kalau nak buang air dia masih buang kat toilet lagi..kedua dia dah pandai mandi sendiri mama cuma tengok dan pantau je la kot2 dia main ngelat mandi x buh sabun hehe..dah pandai mandi sendiri makin menjadi2 pulak suka mandinya skejap2 mintak nak mandi skejap2 nak mandi adoyaii..Ketiga pandai pulak pakai dan bukak pakaian sendiri,teruja lagi habis pakaian dalam almari dia tu di cubanya,lepas satu2 dicuba jenuh la mama nak melipatnya balik..Keempat dah pandai cuci tangan sendiri,tangan x kotor pun dia kata kotor alasanya sebab nak panjat bakul kain nak bukak paip nak basuh tangan sendiri..


Kononya ambik air sembahyang padahal seronok nak main air..



Ni lah bakul yang dia lapik buat basuh tangan..


3 comments:

irma said...

halololo...erisya dah besar yer.....

znurul said...

erisya tak lama lagi mama bagi adik ye..buleh harap doh tu...mama weh, bahayanya anak dara panjat bakul tu..

erynonelove said...

ermm..tu lah cik nurul asalkan boleh basuh tangan x kira dah apa yang dia panjat tu bahaya ke x bahaya.