Sweet Heart

Wednesday, September 29, 2010

Cerita Sebelum Raya..

Salam semua..masih mood raya lagi ker? tak kisah la kan syawal kan sebulan selagi belum habis bulan syawal maknanya raya lg la tu kan..semalam saja tengok gambar2 raya dlm laptop ni terjumpa lak gambar ni,bila masa lak mama snap gambar2 ni semua..ermm rupa2nya kameraman mama la yg ambik(papa),ermm boleh la mama tampal kat sini,sebenarnya ni lah antara sebab musabab mama buat2 busy seminggu menjelang aidilfitri baru-baru ni..aktiviti jahit menjahit manik pada baju2 raya kami sendiri dan membuat bizkut dan kek untuk hari raya...saja2 suka2 buat untuk diri sendiri dan family..x cukup napas jugak lah dibuatnya dah tu semuanya nak disiapkan dalam masa seminggu dan sebelum raya,tak boleh nak buat awal sebab baju raya yang ditempah dengan tukang jahit plak seminggu sblm raya baru siap jadi dek kerana nak merialisasi kan impian mama tuk raya tahun ni mama laksanakan jugak,tahun lepas tempah aje manik2 ni kat kampung dengan tukang jahit yang biasa mami buat,tapi tahun ni mama nekad nak buat sendiri..huhu boleh ker???biar betul..dah la mama x pernah belajar x pernah ambik kursus jahitan manik pon..cuba aje la kan belum cuba belum tahu..jadik mama pun godek2 je la internet ni mana tahu kot2 ada yang sudi bagi ilmu free,sekali banyak pulak yang sudi kongsi ilmu dengan buat tutorial di blog2 mereka..dari situ la mama cuba buat,rupanya x susah pon..terima kasih pada blog2 tutorial semua dan di tambah jugak dengan contoh2 design yang mami(mertua) selalu tempah kat kampung..maka ni lah hasilnya baju2 raya kami..walaupun first time buat tapi yang hepinya rasa bila ramai yang bertanya,tempah kat mana?? hehe..berbaloi jugak la buat mama..






Monday, September 20, 2010

Aidilfitri 2010

Lama betui cek x update blog rasanya no..almaklum ler buat2 sibuk kehkehkeh..rasanya cek pun belum sempat lg nk ucapkan selamat hari raya,kesempatan ini cek jugak nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin walaupun dah agak lewat sikit biaq p la no..hehe..ni cek sertakan antara gambaq2 di pagi raya kami..