Sweet Heart

Sunday, July 11, 2010

Nasi oh nasi

Aduh ngokngek sungguh internet ini malam..nak upload 2 keping gambar ni pun berjangut tunggu huhu biasa la internet free ermm malas nak cucuk berukband..sapa suruh kan,tadi pergi jalan padang besar lama dah rasanya tak kesana,pergi tadi pun sebab nak beli beras..jauh benor nak cari beras kan..hehe,bukan kat kangar ni tak der beras tapi tak der beras siam yang selalu kami makan tu..yang ada beras tempatan,papa cakap makan beras tempatan macam tak kenyang je rasa huhu camana tu?? tak puas hati kot sebab tekak dah terbiasa makan beras siam tu..biasa balik kampung kami akan bawak balik seguni beras siam,tapi balik baru ni papa kata try beli kat padang besar je la kot2 ada.memang ada tapi lain brand sikit la..tak per la asalkan beras siam..ni lah berasnya panjang2 dan yang bestnya masak sikit tapi bila dah jadi nasi jadi banyak untung.

sambil tu beli buah2han jugak..limau barli/limau tambun,mangga congkana dan cempedak diluar pagar..petang esok boleh digoreng huhu lama x makan cempedak goreng..

3 comments:

znurul said...

manyak nya shopping...

irma said...

macam2 buah ye leh borong....huhu mama&papa makna beras siam...tp semua badan maintain je..

danishfamily said...

sedak nyer buah2an tempatan...