Sweet Heart

Sunday, January 31, 2010

Hari Minggu..

Minggu ni mama x der kelas memandu..so time ni la nak jenjalan.
bersiap nak ke alor star..

singgah makan2 kat Mc'D jap.


Pusing2 mall jap cuci mata,terus balik..

Thursday, January 28, 2010

Lates Picture Erisya..

Dah lama rasaya mama x update gambar2 erisya..semalam abi & mami duk tanya x der ke gambar terbaru erisya..so hari ni mama masukkan gambar2 yang 2,3 hari ni..
Ni gambar dua hari lepas..erisya tengah main kat playground.


Ni gambar kelmarin erisya tengah tengok layang2 sotong besar kat pasar malam..


Ni plak petang tadi tengah main2 dengan kawan2 dia..

Wednesday, January 27, 2010

Mengaji Al-Quran

Monday, January 25, 2010

Dinner..

Bluuurppp...alhamdulillah,kenyang sudah..baru balik dinner sebenarnya,mlm ni makan dekat Mai cafe western food restaurant..

orange juice & capuchino ice blanded
chinese fried rice..
chicken chop with blackpaper souse

Lepas makan pergi the store kejap beli pampers erisya..

Sunday, January 24, 2010

Bubur Asyura

Hari ni kaum bapa beramai2 membuat bubur asyura,syukur dapat jugak mama makan sura,lama betul rasanya x makan ada dekat 4 tahun kot,sebelum ni duk sandakan x leh nak merasa makan sura sbb x ada yang buat..




Satu bekas ni mama sorang je yang makan..licin..punyalah kempunan nak makan sura,papa lak 3pinggan makan kat sana..huh.

Wednesday, January 20, 2010

Happy Birthday Papa..






Hari ni birthday papa yang ker 29..semoga panjang umur,bertambah2 lagi rezeki kita anak beranak,semoga sentiasa dirahmati allah swt..

Sunday, January 10, 2010

Aktiviti Hari Ini

Semalam sehari suntuk x dapat kemana sbb exam,jadi hari ni kami Qada'..pagi breakfast kat restorant anjung keli,lepas tu pegi pasar kejap..tunggu erisya bangun tido..perut pun rasa lapar pulak,keluar jalan2 cari makan plak..pastu jumpa lak kedai special punyer..eh silap kedai x special kedai dia tepi jalan bawah bangsal je,tapi masakan dia yang special..selalu duk lalu situ tengok ramai sungguh pelangganya..jadi hari ni kami try la singgah..rupanya char kuey teaw udang..

Ni la udang2nya..yang biasa Rm3,special Rm5,atau double special Rm8..kami try yang special dulu..

Ni lah rupanya char kuey teaw special yang kami oder..

Tu dia sungguhti makan haha..memang best..!!

Licin!!! tinggal kulit udang je x leh makan kalau x semua dah masuk perot haha.

Lepas makan kami lepak2 kat Taman Melati kejap..

Saturday, January 9, 2010

Exam...

Hari ni x kemana,x sempat nak kemana2,ke pasar pun x sempat,sebab mama ada ujian undang2,pagi lagi pergi tapi belum dapat buat ujian sebab ramai sangat org yang nak ambik..so balik dulu kejap..tengahari pulak pergi lagi..baru boleh buat ujian,habis ujian hari pun dah petang pasar pun dah tutup besok jugak la nampak gayanya baru boleh ke pasar..

Masa tengah menunggu giliran..

Bersedia untuk menjawab..

Setelah selesai menjawab 50 soalan tibalah masanya untuk ketahui keputusanya pulak..huhuhu berdebar2 jantungku ceh macam nak ambik keputusan SPM la pulak...ini lah keputusan yang mama dapat..syukur alhamdulillah hanya sekali ujian,risau jugak takut x lulus kena repeat test lah jawabnya,oh tidak!..penceramah kursus latihan memandu ni cakap pernah terjadi pensyarah salah satu universiti di perlis ni sampai kena ambik 4X ujian..huhu..agak mencabar jugak tu.

Wednesday, January 6, 2010

Azam Tahun Baru..

Lariiiiiiii!!!!...oh tidak! kali ni diriku sudah tidak dapat lari lagi,haha apa tu yer?? tajuk wat suspen jer,kira salah satu azam tahun baru jugak la..sebenarnya sekarang ni mama tengah nak buat lesen memandu..haha lawak kan..jangan gelak yer sebab diriku baru nak ambik lesen..kalau diikutkan hati mama ni malas lg nak ambik,kalau masa kat sandakan dulu bila papa suruh mama ambik lesen ada je alasan yang mama kasi,tapi sejak pindah perlis ni institut memandu ni sebelah menyebelah je dengan ilp kangar ni..hari2 duk lalu situ..jadi dah xder alasan lagi dah mama nak kasi ke papa..last2 mama kena ambik jugak la..bukan apa sebenarnya mama ni agak gerun sikit nak bawak kereta,gerun x gerun pun pernah jugak mama bawak kereta dari Bachok sampai pengkalan chepa tanpa lesen memandu,nasib baik xder polis tengah jalan..apa2 pun wanita zaman sekarang ni perlu ada lesen,takut emergency susah jugak..jadi sabtu minggu lepas mama sudah menghadiri kursus selama 5jam,sabtu minggu ni plak ada ujian undang2..harap2 mama leh habiskan dengan cepat..

Friday, January 1, 2010

Happy New Year 2010