Sweet Heart

Monday, October 5, 2009

Aidilfitri 2009

Raya Aidilfitri 2009..tahun ni turn raya umah husband dulu..kalau nak diikutkan tiap2 tahun kami beraya dikedua2 rumah sebab jarak antara rumah family kami lebih kurang 45minit je..tahun lepas belah paginya umah family ku di bachok dan belah petang umah husband plak di kb,jadi tahun ni turn belah paginya umah family husband dan belah petangnya plak umah family ku..

Bergambar dipagi raya..


Bersalam salaman mohon seribu kemaafan sambil dapat duit raya..


Duit raya lagi..





isi perut dulu sebelum berangkat kerumah moyang erisya belah husband..dan kunjung mengunjung rumah sedara mara terdekat.


Menu wajib di hari raya umah moyang..gulai ayam kampung dan sewaktu denganya..kalau x der gulai ni rasa x lengkap lah raya pada keluarga kami,perut tengah kenyang pun 2pinggan ke 3pinggan tu masih boleh masuk lg..air tangan moyang lah katakan,x caya tengok la gaya masing2 makan tu x hengat ape dah tu,mama? ..haha mama surrender la x leh masuk perut dah kenyang sangat..tapi sempat lg ratah gulai ayam tu hihi..rugi..rugi kalau x dpt rasa.


Ni la satu2nya moyang erisya belah papa yang masih ada..belah mama pun sorang jugak yang masih ada,dalam usia sebegini pun larat lagi masak makanan kegemaran anak cucu cicit yang jauh dimata macam kami ni la nun jauh diperantauan demi mencari rezeki,x per nanti dah duk semenjung nanti boleh la selalu jumpa dengan moyang2 kesayangan kami ni.

2 comments:

danishfamily said...

seronoknyer masih ada moyang...ok lar pasni bole selalu jupe moyang erisya..

julia jus said...

SERONOK BERAYA...COMEL ERISYA PAKAI BAJU KURUNG.SESAK JALAN KAN TIME RAYA.ADUSSS..MUJUR JALAN TRG OK MASA RAYA PERTAMA