Sweet Heart

Saturday, September 12, 2009

Apa - apa aje..

haluuu..rasa cam lama je x update blog ni,mood malas makin menjadi2,ermmm..masa ni erisya ngan papanya syiok je tido,best lak tengok 2 branak ni tido,ikut hati rasa cam nak joint tp x leh r masa ni lah mama nak ambik kesempatan nak ngadap depan ni,sebenarnya td mama baru je lepas siang ayam,ikan,kemas2 dapur,moop lantai,mandi2 sambil basuh bilik air bawah,sembahyang zohor,beres,papa kata petang nanti dia lak nak vacuum rumah carpet ngan basuh bilik air atas..1hari je beres baru syiok nak balik kampung.skarang 2 branak ni masih tido lg ummp.. ada masa lg ni sebelum masuk dapur,ngadap internet la kejap tu yang dapat tulis entry ari ni,nak cerita apa yer ermmm.. pagi tadi pegi pasar kejap hajat dihati nak beli udang harimau,papa la mengidam nak makan udang harimau masak sweet sour,sebenarnya minggu lepas lg dah buat udang harimau sweet sour nih,gara2 x puas makan yang minggu lepas la yang minggu ni nak buat lg..alih2 udang lak x der,sian sib baik bkn prempuan mengandung kalau x mana la nak cari,minggu lepas pun kebetulan je pakcik kat pasar tu baru kluarkan udang dr beg plastik,baru sampai dari nelayan agakya..udangnya pun segar2 lg..jd rasa tergerak hati lak nak beli..sebenarnya mama xpenah lg masak udang harimau ni biasa makan mak masak je kat umah,duk pikir nak masak apa la,ingat nak wat gulai lemak je,tp cam rasa nak mkn yg simple2 je..dtg idea try la buat sweet sour,firs time buat dengan resepi ciptaan sendiri x sangka plak papa suka..kih..kih..kembang lobang idung mama,tu yang minggu ni papa mintak mama masakkan skali lg tu,alih2 udang lak x der..frust tul,pusing2 kedai x tahu nk beli apa,tgk paha ayam beli je lah 2 ketul..beli sayur,ikan je,oleh kerana udang dah xder jd hari ni nak masak apa lak yer...duk tengah pikir2 teringat lak nasi ayam ala thai kt ADZEE..erm..why not ari ni mama try buat sendiri hihi cuba je la yer sedap xsedap x tahu la lg....try n error je.k la masuk dapur lak..

Friday, September 4, 2009

Testing...Testing...

Testing pakai mask,puas mama pujuk paksa pakai..bukan per saja nak latih dia kan x lama lg nak naik belon..so kena la blajar2 pakai,mulanya x nak pastu dia tengok org dlm tv ada pakai baru nak pakai..ermm..tp pakai sekejap je la pastu buang..harap2 kat airport nnti dia nak pakai la..tapi kan mask ni cam besar je ngan dia,x der ke mask yang ada size tak pun mask untuk budak2..