Sweet Heart

Sunday, August 23, 2009

1st Day Ramadhan

First day puasa,ini aje lah juadah kami sekeluarga untuk berbuka puasa,lauk pauk je mama sempat buat,kuih muih x buat la..beli kat kedai jer..cakap pasal kuih muih ni teringat pulak kat kampung,bestnya kalau kat semenanjung macam2 kuih boleh dimakan,nak beli pun boleh nak masak pun boleh..bak kata pepatah tepuk dada tanya selera,huhu..tak sabar nak balik kampung dah..


kalau kat kelantan orang panggil kerisik,kat tempat lain x tahu la panggil apa,makanan ni famous bila ada kenduri..ni papa la ni mengidam nak makan kerisik..haha.

Gulai daging sempoi..

Elok je ikan tu duk posing 3 ekor,haha..peace!!.

3 comments:

julia jus said...

sedapnyer mama masak...kak ju wat nasi myk 1st posa.tak snap sbb penat sgt.2nd posa wat laksa penang.xsnap jgk...3rd posa wat keow teow kerang.hahaa.macam rajin..tu mujur cuti sekolah.kalu buka sek kak ju rasa beli jer.heheee

danishfamily said...

sedap nyer menu...

znurul said...

comeinya ikan tu beratur..