Sweet Heart

Wednesday, July 29, 2009

Main Dengan Kawan-Kawan..

Petang tadi papa bawak erisya round2 dengan motor kat taman mawar ni..lepas round main kat depan umah kejap..kebetulan wani,asif&abah dia pun round2 gak,wani asif ni anak kepada kawan papa yg sama kerja kat ilp sandakan ni,diaorg ni tinggal kat taman mawar gak,sebelah bangunan tu jer..kebetulan lalu kat depan umah jadi mereka pun singgah kejap..erisya pun sempat gak la main2 dgn wani,asif...yang heranya erisya ni ingat pulak nama asif..sebut asif..asif..padahal bukanya selalu diaorang ni main bersama..sampai sekarang ni pun dia duk sebut2 lagi nama asif dan kakak (wani)...seronok main tadi agaknya.


Sunday, July 26, 2009

Makan Lagi

Makan lagi..haha dah jd macam blog makanan lah plak..sebenarnya nak citer pasal kerang..petang kelmarin saja pegi lepak kedai pokcik zakaria batu 8,pastu masuk servay kejap cuci2 mata..skali ada jual kerang lak..mama pun apa lagi dah lama x makan kerang dekat 2kilo gak la mama rembat hehe..yer la bukan selalu ada kerang cam ni yg kecik2 comel cam kt semenanjung..yg selalu jumpa kat sini kerang besar penumbuk tu..tak lalu la nak telan..semalam makan kerang rebus dengan pencicah (colek kerang)..macam bulan puasa lah plak..breakfast pagi ni plak buat kuey teow kerang..puas hati leh lepas gian makan kerang,ha lepas ni siap sedia la ubat allergy ku..huhu..

Monday, July 20, 2009

Entry Ahad

Kemarin tak tahu nak gi mana...duk rumah bosan jugak..kami pun naik je lah kereta tak tahu hala tujunya dimana...papa cakap ikut je lah kereta ni berhenti kat mana...sampai2nya kat pantai lg..huhu...lepak lagi la kami kat pantai petang tu...





Friday, July 17, 2009

Apa yang Ada jeee...

Hari ni dah jumaat..bila hari jumaat stok bahan2 tuk dimasak dlm peti ais pun dah kekurangan..hari sabtu pulak lah biasanya pegi pasar tuk stok minggu depan..jadi ari ni godek2 peti ais,yg ada ayam pastu jumpa timun batang..pikir2 nak masak apa la hari ni...teringat plak nasi tomato..lama x makan..so mama pun mulakan operasi.."tung..tang..tung..tang"..dah siap!!erisya pun ikut skali tung..tang periuk belanga mama kat dapur..rutin harian dia la..jadi ini saja la menu lunch family kami tuk hari ini..malamnya plak kita gi "candle light dinner" kat luar la plak yer papa hehe..kononya.





Siap!!!....

Sunday, July 12, 2009

swimming..

Aktiviti petang hari minggu ni bawak erisya pegi swimming..biasa kalau time nak mandi kat rumah erisya slalu je nak masuk dalam baldi..sian plak mama tengok cam teringin nak mandi kat swimming pool jer..jadi petang tadi kami bawak la erisya pegi mandi swimming pool kat indah jaya....mama jadi "mak guard" erisya je..papa plak jadi jurufoto..seronok mandi sampai x nak balik..huhu.

Tengok org lain mandi dulu..

Baru nak start....

siok lah pulak...

Dah ada peningkatan...

Ajak balik x nak balik lah plak....nanti lain kali kita datang lagi yer...

Friday, July 10, 2009

Kerenah Erisya..

Semalam tengok "kliwon"cerita hantu kat tv3 tu..skali skala siok gak layan cerita ni,bukan skali skala berkali2 gak la haha..erisya pun dah pandai takut hantu..kalau tengok tv yg pasal hantu2 ni dia cepat je tangkap cakap hantu..hantu..buat bunyi hantu lg.semalam lepas habis tengok cerita tu tah macam mana datang idea dia pegi ambik bakul kain mama serkup kat kepala dia,pastu usik mama papa..konon2nya hantu la tu...

usik punya usik skali dah tersangkut plak...

Tiba2 debush!!! macam buah nangka buruk jatuh daaa...haha hantu dah tumbang..

Thursday, July 9, 2009

Makan..makan..makan.

Sebenarnya x de apa yang istimewanya pun..saja masak menu hari ni tangan rasa gatal plak nak publish kat sini..layan je la yer ZAsssss...

Tomyam ni Favorite papa Dari mula kawin sampai la skarang selang 2minggu skali mesti kena buat tuk dia..kalau xde tomyam ni mesti papa penasaran dibuatnya..hehe ya la ada stengah2 tomyam dia cair sikit tu papa kureng,dia lebih minat yg pekat2 pastu masam pedas2..pergh!!! terangkat!..hehe.apa nak buat dah tekak slalu mkn tomyam siam kt semenanjung punyala power..duk sini tomyam mama aje la buat pengubat rindu..

Butter Prawn ni favorite mama..siok je makan seafood lepas tu mula la allergik ku datang..huhu.

Makan tomyam kalau x der telur dadar rasa x lengkap plak..

Sunday, July 5, 2009

Cerita Hari Minggu

Hari minggu x der program menarik..tghr erisya tido petang baru bangun..igt nak pegi bandar tengok "ekspo peladang penternak dan nelayan"..pegi sampai2 sana semua barang2 dah diangkut masuk dlm lori,rupanya expo dah tamat..expo tu bermula pada 2 july - 5 july sahaja..ni pun dpt tahu dr cik nurul..thanks for the information hehe.. jd x dpt la erisya nk tengok haiwan peladang,yang ada lembu dgn kambing je yg tinggal..huhu..jd kami cari la tempat lain tuk lepak2 makan angin kt pantai..sambail makan bontot ayam bakar dengan cempedak goreng..jomlah layan je lah gmbar2 ni..ZAssssssss...

Ada jugak parent yang bawak anak2 dia mandi kat pantai ni.



kalau kt semenanjung leh mkn seafood celup tepung kat sini makan bontot ayam.

Belah malamnya plak malas nak masak lauk pauk lagi pun dah kekenyangan pekena bontot ayam dgn cempedak goreng kt tepi pantai tadi..jadi masak nasi goreng je lah..ni mama x der keja dah tengok dua beranak tu khusyuk je duk layan upin & ipin kt depan tu jd mama pun cari la keja..deco nasi goreng telur puyuh....

Wednesday, July 1, 2009

Minat Sangat

kartun yang erisya suka sangat,upin & ipin..makan dgn upin,minum dgn upin,kalau boleh mandi pun nak mandi dgn upin skali..kalau time makan mesti nak makan sambil tengok dvd upin..kdg2 tu mama papa best2 tgk tv dia pegi switch off tv sbb suh pasang dvd dia..nak tak nak mama papa pun tengok la crita upin ipin yg dah bpuluh2 kali tengok tu..len kali kena sorok lah pulak dvd tu..


Time ni papa balik keja baru je nak masuk umah dia sibuk nak bgtahu papa yang dia tengah tengok crita upin ipin..

sahabat2 ku upin dan ipin...