Sweet Heart

Monday, June 15, 2009

Nasib Si Peragut !!!





Alkisahnya 3 hari lepas aku terima sms dari kwn lama..nama dia sha..

sms peragut:
"eryn!tlg sha!sha nk pnjam duit dlm Rm2000,x ksh la brp eryn blh bg.tlg sha eryn!sha jnji dlm 2,3 bln ni sha byr balik.sha trdesak sgt2 nie eryn.esk eryn tlg bank in utk sha blh x.brpa pun xpa.ni maybank kwn sha 162106655866 sha nk gna esk!tlg sha eryn!nt sha bgtau pasalapa.tlg sha eryn!mntk tlg sgt2!"

pandai si peragut ni hntr msj time subuh..bangun sembahyang subuh agaknya baik betul,skali baca msj ni memang caya ah..kalau kita sebagai kwn confirm nak tolong kawan dalam kesusahan..ya la x banyak pun sekurang2nya dpt gak ringankan beban kwn..lagi pun kawan aku ni dia ada sakit kanser darah,selalu kena buat kimoterapi..jadi aku ingat mungkin dia perlukan duit untuk perubatan ke apa,pagi tu igt nak transfer terus duit tu kat dia..tapi rasanya cam x sedap hati je..aku msj dulu darling ku..fwrd balik msj yang dia hntr tu..darling ku ckp baik tel dulu confirm dulu betul ke dia yang hntr..sbb knp guna akaun kwn..aku call2 x dpt..berpuluh2 kali call,aku dah dapat agak dah ni mesti handpone dia kena curi..aku try tanya dia melalui friendster..katanya dia kena ragut masa nak gi hospital,dia sampai dah jadi fobia sampai demam mengigil2..sian kawanku..ha ni dia si peragut durjana!! Hidayat Fahmi aku cek akaun dia kat maybank2u..tapi ic dgn alamat xleh tahu plak..tu kena pegi tnya maybank sendiri la..nasib baik aku tk jd mangsa tipu..

6 comments:

znurul said...

iskkk..nasib baik..kalo x,melayang la $$$ ye erin...thanks for sharing!

irma said...

lo...sib baik...kalo tak...melayang 2k gitu jer....huhuhu

erynonelove said...

aik same je ayat 2org ni..sehati sejiwa gitu..tu la pasal sib baik x melayang duit ambe..hehe..selamat2..

danishfamily said...

macam2 org nak menipu ni kan eryn...nasib baik tak tertipu...

julia jus said...

eee...bagus10x eryn bertindak lebih bijak dr dia.ni boleh bawak pegi repot polis ni..geramnya aku!!!!

erynonelove said...

sabar..sabar cik ju,kwn eryn dah report pun..tunggu kena tangkap aje la..