Sweet Heart

Wednesday, June 24, 2009

Selesaikan Tag Kak Nurul

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:
1. Eryn (kenkawan & family belah husband)
2. Na (family belah aku)
3. Norus (cikgu masa skolah)
4. Putih (ha ni kenkawan masa skolah menengah tah apa2 la dorang tu)

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:
1. 10 May
2. 20 Jan
3. 15 Dec
4. 26 Dec

FOUR THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
1. Makan
2. Menyusu erisya
3. Letak kain dlm mesin basuh
4. Tengok tv


FOUR WAYS TO BE HAPPY:
1. Disayangi
2. Makan
3. Kaya
4. Jenjalan


FOUR PEOPLE/ THING YOU MISS FROM YOUR PAST:
1. Rindukan belaian mak...ups!! masa kecik2.
2. zaman giler2 ngan kenkawan
3. zaman duk hostel
4. All my close friend

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
1. Rantai emas
2. Handphone
3. Perfume
4. Handbag

FOUR OF YOUR FAVORITE HOBBIES:
1. Internet
2. Makan-makan
3. Masak
4. Jenjalan

FOUR PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:
1. Kelantan
2. Langkawi
3. Pulau Tioman
4. Genting Highland

FOUR FAVORITE DRINKS:
1. Teh o panas
2. Milo ais
3. Lychee ais
4. ABC

FOUR THINGS IN YOUR BAG:
1. Purse
2. Lipstik
3. Handphone
4. Perfume

FOUR FAVORITE COLORS:
1. Pink
2. Kuning
3. Hitam
4. Putih

TOP FOUR HANGOUTS:
1. Rumah sekarang
2. Rumah family kt kampung
3. Rumah mak mertua
4. Mana2 tempat yg rasa selesa la

TOP FOUR U LOVE SO MUCH:
1. Husband
2. Erisya
3. Family
4. close friend

TOP FOUR "THINGS" SPECIAL TO YOU:
1. Kasih sayang family
2. House
3. Money
4. Handphone

TOP FOUR WHO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:
1. Takde sesaper.


TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:
1. Skarang angin rajin
2. Isi masa lapang
3. Nak selesaikan tag kak nurul
4. Suka2

Sunday, June 21, 2009

Celebrate Father's Day..


Ketam Berempah

Gulai Udang

Kepah Masak Serai


Haha sesajer ari ni hangin rajin ku ada mari..sempena hari bapa buat makan2 sikit tuk kami 3beranak,dah namanya celebrate hari bapa jadi daku masakan lah makanan kegemaran dalingku..katam berempah,gulai udang..kepah masak serai ha yang ni favorite ku..dan sebiji kek..sebebarnya x plan nak beli kek pun sebenarnya,semalam pegi kelly nak beli roti erisya plak tengok kek dia yang mintak "tek"tek"nak kek..dia la yang pilih kek tu..mama ingat nak ambik yang moist tu..erisya nak yg tu gak ambik je lah..dia bekenan tengok bunga2 kat atas tu.

Saturday, June 20, 2009

Happy Father's Day



Happy fathers day kepada ayahku,bapa mertuaku,kepada darlingku dan kepada semua ayah,abah,papa,dady yang kat luar sana..semoga menjadi seorang bapa yang terbaik untuk anak2 dan suami yang penyayang..untuk darling ku terima kasih bebanyak kerana selama ni telah menjadi seorang suami yang terbaik dalam hidupku,dan seorang bapa yang begitu penyayang sekali..

Tag dari Kak irma & kak jue

1. who tag you?
- Puan Irmaliah Mohd Ramli kita ni lah..


2. do you like tags?
- ermmm..Tengok masa la,kalau time rajin suka jugak la layan tag ni,time angin malas tu main jawab blasah je la..


3. If you can have a dream to come true,what would it be?
- Nak duk senang lenang..goyang kaki je..

4. What is your current mood?
- kira mood ok jugak la..


5. What will u do if your crush said he/she adores u to?
- sorry i dah berpunya..

6. Will you fall in love with your bestfriend?
- x penah..


7. Which will you prefer,loving someone or being loved by someone?
- saling sayang menyayangi lah bagus..


8. What is your favourite food?
- masakan mak la rindunya..


9. If the person you dislike is right infront of you,what will you do?
- wat x tahu jelah..


10. What do you pray each day for your loved ones?
- diampunkan dosa,pnjgkan umur,di limpahkan kasih sayang dimurahkan rezeki..


11. How would you see yourself in ten years time?.
- rasa2nya time tu dah ada beberapa org anak dan nak ada kerjaya sendiri..harap2 la.


12. What is the reason that could make you tensed up?
- sesuatu hal yang boleh wat aku naik angin..

13. What kind of person do you think the person who tag u is?
- cik irma kita ni x lama lagi nak bersalin,masuk 3 org anak dah..

14. Would you rather be a single and rich or married but poor?
- kalau pilih salah satu rasanya x lengkap plak hidup ni,berkahwin+berharta+bahagia baru sempurna

15. Would you sacrifice for your loved ones?
- semestinya,rela bekorban apa saja.

16. What's the character must have in your partner?
- loving..caring...

17. If you fall in love with to people simultaneusly,who would you like to pick?
- timbang2 la dulu..+ - x = yang terbaik antara yang terbaik..

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?forget?
- x dapat lupakan kot tengok pada kes la.

19. Do you prefer being single or having a relationship?
- Relationship la..

20. What is your embrassing moment?
- apa ek..penah jatuh sungai,sib baik aku masih hidup lg..pnjg umur..

21. Who are the 5 person that you would like to tag?
x de nak tag saper2..haha sian tag ni asal smpai kt aku je stop gitu je. hehe..

Monday, June 15, 2009

Nasib Si Peragut !!!





Alkisahnya 3 hari lepas aku terima sms dari kwn lama..nama dia sha..

sms peragut:
"eryn!tlg sha!sha nk pnjam duit dlm Rm2000,x ksh la brp eryn blh bg.tlg sha eryn!sha jnji dlm 2,3 bln ni sha byr balik.sha trdesak sgt2 nie eryn.esk eryn tlg bank in utk sha blh x.brpa pun xpa.ni maybank kwn sha 162106655866 sha nk gna esk!tlg sha eryn!nt sha bgtau pasalapa.tlg sha eryn!mntk tlg sgt2!"

pandai si peragut ni hntr msj time subuh..bangun sembahyang subuh agaknya baik betul,skali baca msj ni memang caya ah..kalau kita sebagai kwn confirm nak tolong kawan dalam kesusahan..ya la x banyak pun sekurang2nya dpt gak ringankan beban kwn..lagi pun kawan aku ni dia ada sakit kanser darah,selalu kena buat kimoterapi..jadi aku ingat mungkin dia perlukan duit untuk perubatan ke apa,pagi tu igt nak transfer terus duit tu kat dia..tapi rasanya cam x sedap hati je..aku msj dulu darling ku..fwrd balik msj yang dia hntr tu..darling ku ckp baik tel dulu confirm dulu betul ke dia yang hntr..sbb knp guna akaun kwn..aku call2 x dpt..berpuluh2 kali call,aku dah dapat agak dah ni mesti handpone dia kena curi..aku try tanya dia melalui friendster..katanya dia kena ragut masa nak gi hospital,dia sampai dah jadi fobia sampai demam mengigil2..sian kawanku..ha ni dia si peragut durjana!! Hidayat Fahmi aku cek akaun dia kat maybank2u..tapi ic dgn alamat xleh tahu plak..tu kena pegi tnya maybank sendiri la..nasib baik aku tk jd mangsa tipu..

Friday, June 12, 2009

Sukan Negeri Sabah




erisya kejar bayang2 dia sendiri..lawak tul.


Dah seminggu sukan sabah diadakan di kompleks sukan...duk lalu x sempat2 nak singgah,semalam balik dari giant sempat gak singgah kejap..boleh la cuci2 mata.

Monday, June 8, 2009

Belajar Membaca






Emmuah!!!.."aya aga aga".. (sayang sangat sangat..)

Tuesday, June 2, 2009

" omel "


Perasan apa2 yang aneh???.



Ni sebenarnya papa punya keja la ni semalam,siap mandikan erisya mama nak pakaikan diapers dia lari pulak dengan telanjang bulat saja nak suruh mama kejar dia..tiap kali nak pakaikan mcmtulah gayanya..mama plak nak cepat sbb nak naik sembahyang magrib..jadi suruh papanya tolong pakaikan..siap sembahyang turun bawah..mulanya x perasan lg tengok erisya..apalah lainya nmpak erisya ni..rupa2nya papa dia sengaja pakaikan baju terbalik macamtu..papanya memang suka sangat la usik anak dia ni..erisya pulak "omel" "omel" maksudnya comel la dia pakai baju terbalik mcmtu..macam2 la erisya ni..

Tag Dari Kak Nurul

1. Bekas kekasih saya adalah..
Suami ku sekarang la..

2. Saya sedang mendengar...
Anak tengah gelak ketawa dengan papa dia.

3. Mungkin saya patut..
Tidur awal mlm ni sbb smlm xlena tdur r panas..

4. Saya suka...
Makan,Shooping..

5. Sahabat-sahabat saya...
Ramai..x muat nak tulis kat sini.

6. Saya tak paham...
kenapa jenayah semakin berleluasa sekarang.

7. Saya kehilangan..
x de hilang apa2 pun..

8. Ramai yang berkata..
Sekarang ni tentang virus penyakit H1N1 (selsema babi).


9. Cinta itu adalah...
Anugerah dari Allah kepada hambanya..

10. Di suatu tempat, seseorang sedang...
Bising buat kerja sebelah rumah ni tah bila nak siap x tahu la..

12. Saya akan cuba...
Lakukan yang terbaik,sehabis baik dalam apa jua yang dilakukan
untuk keluarga..diri sendiri.

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud..
Berterusan..forever..

14. Telefon bimbit saya..
Nokia 6680

15. Bile saya terjaga...
saya bukak mata lah...hahaha.


16. Saya paling meluat...
Orang yang berlagak..dan suka menunjuk2,harap2 aku x mcmtu..

17. Pesta/parti adalah
Suasana meriah..dan ramai orang.

18. Haiwan yang paling comel penah saya temui...
Kucing

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah...
Semua peringkat seronok..dari zaman kanak2,remaja,dan alam rumah tangga..
semua seronok lah yang penting aku hepi jadi diri aku sendiri..

20. Hari ini..
Adalah hari selasa..

21. Malam ini saya akan..
Tido awal bestnye tido..

22. Esok pula saya akan..
Masak makanan kegemaran suami dan anak.

23. Saya betul2 inginkan..
Kebahagian dunia dan akhirat.

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini..
Ok je macam biasa,cuma tumbuh jerawat sebijik..

25. Pusat membeli belah atau arked permainan...
Kalau kat sandakan ni apalah sangat..

26. Makanan barat atau jepun..
Barat..kalau ada melayu lagi bagus.

27. Bilik yang terang atau gelap..
Gelap best tido.

28. Makanan segera adalah...
Ape2 je..yang segera untuk dimakan.

29. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang..
"Jangan sentuh kucing tu" cakap kat ank sbb dia nak pegang kucing pulak..

30. Siapa yang anda ingin tag..
Tak der saper2 la..