Sweet Heart

Sunday, May 31, 2009

Diari Mengajar





Ha ni lah dia gaya erisya belajar menulis..macam2 gaya ada..ha ibu2 igt lg x buku log tu..haha..skarang anak ambe pulok ambik alih wak diari mengajar kat umah..haha.x pe la sekurang2nya ada jugak hasilnya..wakaka..

Baju Raya



Hari ni kami satu family pegi bandar sandakan shopping kain nak buat baju raya..wah semangat nak raya lah pulak..awal sikit,awal ke???..kira awal jugak la..saja nak tempah awal sikit takut last2 minit nnti xde kedai yang nak ambik..mcm yang penah terjadi 2tahun lepas..nak tmpah baju semua kedai xnak ambik dah..huhu sedih,last2 beli yang dah siap kebetulan time tu pregnant jd beli jubah je la..ermm..tahun ni kami pilih colour dark green..khusyuk mama pilih kain,erisya pun sibuk nak pilih jugak..habis satu kedai dia main..tak cukup dengan tu dia siap boleh main kejar2 pulak dengan anak orang yang nak beli kain kat situ ala..ala..kuch.kuch hota hei gitu..hehe.

Saturday, May 30, 2009

Hobi Baru




Petang tadi papa cakap nak gi jalan2 tengok kedai ikan,papa cakap erisya nak tengok ikan selalu duk sebut ish..ish maksudnya(fish)jadi mama ikut je lah..igtkan nk tengok je..tengok2 siap beli akuarium dgn aksesori nya skali..yo..yo..je dua beranak ni..

Friday, May 29, 2009

Delicious!!!!....nyam..nyam..



Sejak erisya dah pandai makan sendiri ni mama selalu la kena buat makanan untuk dia makan,lagipun sejak akhir2 ni selera makan dia makin mejadi plak..ya lah tengah nak membesar lah katakan..selain daripada bubur nasi erisya ni suka sgt mkn kuih muih,buah2han..hari ni mama buat apam balik with chocolate chip..belum siap masak lg dia dah mintak..nok!!nok!! tak sabar2..



Dah siap masak laju je makan..tengok tu..



Yang tak tahannya kalau boleh satu keping apam balik tu nak masuk terus..ish..ish..sedap sangat ke mama masak tu..




Memang sedap lah kalau tak sedap takkan sampai habis satu sekeping..papa pun cakap sedap..hehe..perasan lah pulak..

Wednesday, May 27, 2009

Rendang Pulut Kuning




Hari ni saja mari angin rajin cikit..rasa nak makan rendang pulut kuning,ni lah dia hasilnya..haha.

Saturday, May 23, 2009

Tag & Award




Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ni.
1.X opismate di ilp sdkn
2.jiran sebelah bangunan
3.cute..sejak peknen makin cute..
4.mula kenal sejak hijrah ke sdkn
5.suka bergosip hehehe..

Setiap blogger mestilah menyatakan 5 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yang seterusnya
1.suka duk ngadap ternet
2.suka layan kerenah anak
3.teringin sangat nak pindah ke semenanjung tp lum de rezeki lg.
4.suka berkawan tp susah nak serasi
5.suka mnyakat orang...time blajar2 dulu la..skg pencen dah.
(***5 cukup la banyak2 watpe..hehe)

Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan describe ttg mereka.
1.Irma Ambik balik ah tag ni hehe..X cukup forum la..tp award tu nak jugak x kira..haha.

Friday, May 22, 2009

I like it...




Ni dia favorites erisya,suka sangat makan tembikai,tapi nak makan kena bukak baju dulu kalau tak habis la baju...nyam..nyam..

Wednesday, May 20, 2009

Car Wash Girlz




Ni pulak aktiviti petang-petang erisya...tolong papa basuh kereta,alasan basuh kereta tapi sebenarnya nak main air pancut..main sabun..yo..yo..ooo je erisya ni.